Stijlen

Lynx is allround, dat betekent dat wij lessen/workshops/shows bieden in alle stijlen van hiphop op verschillende muzieksoorten. Van hiphop, house tot krumping en dancehall. Hieronder staat omschreven wat de verschillende stijlen inhouden.

Dancehall
Dancehall is afkomstig uit Jamaica. Het muziek waarop gedanst wordt zijn onder andere afkomstig van Sean Paul, Elephantman, Vybz Kartel enz. Dancehall bestaat uit verschillende moves. Meestal zijn het wat lossere bewegingen. Leer tijdens deze les onder andere de roots-echte dancehall-moves.

Hiphop New Style  / Hiphop Lyrical
Bij hiphop new style komen verschillende dansstijlen samen zoals hiphop, krumping, flow, jazz. Bij hiphop lyrical leer je op de muziektekst te dansen. Deze stijlen zijn helemaal hot op dit moment.

House Dance
Vanuit Chicago en New York is House Dance gegroeid tot een nieuwe soort dans-stijl die de hele wereld rond gaat. Van Parijs tot Japan, Londen tot Zuid- Afrika is House Dance de inspiratiebron voor vele dansers. House is een stroming in de popmuziek die vanaf het einde van de jaren 1980 het dominante genre in de elektronische dansmuziek werd. De dans komt voornamelijk voort uit Jackin’, in deze workout heb je in tegenstelling tot hiphop te maken met veel beencombinaties en weinig armcombinaties.

Popping & Locking
Popping & Locking zijn opzichzelfstaande dansvormen die gelijktijdig met break-dance zijn ontstaan. Deze dansvormen worden gekenmerkt door een machinale, robotachtige manier van dansen en het onafhankelijk bewegen van de lichaamsdelen. Er is ook veel sprake van mimegebruik. Door het aanspannen en ontspannen van spieren en het maken van zowel schokkende als soepele, vloeiende (slowmotion) bewegingen laat je je lichaam bewegen op een manier dat ‘niet lijkt te kunnen’.

Krumping
Krumping is een redelijk jonge dansstijl die begin de 21e eeuw ontstaan is. Krumping is ontstaan op de straten van Zuid centraal Los Angeles. Het woord is afgeleid van K.R.U.M.P wat staat voor Kindom Radically Uplifted Mighty Praise. Krumping bestaat uit harde, agressieve bewegingen. De dans beeld woedegevoelens op een positieve manier uit.

Breakdance
Breakdance is een atletische vorm van dansen, met veel vloerbewegingen. Breakdance is ontstaan in de straten van America. Deze dansstijl wordt ook vaak gebruikt in een battlevorm. Tijdens de lessen leren dansers verschillende breakdancemoves, waarbij alles zorgvuldig wordt uitgelegd.

Modern / Jazz / Contemporary
Modern / Jazz / Contemporary is een mix van dansstijlen van moderne (hedendaagse) dans. De bewegingen vragen souplesse, coördinatie en dynamiek. Tijdens de lessen word je hierin getraind.

© Copyright 2008 Lynx Dance Dynamic | Tel. 06-24608599